Blog

De aanpassing naar 5 tegen 5!

Het veld is 25 op 35 meter groot. Dat wil zeggen dat we van 4 tegen 4 naar 5 tegen 5 gaan. Een grote aanpassing is het niet, maar toch hebben we voor een aantal tactische opstellingen gezocht.

Een technisch team?

Zijn je teamgenoten vooral sterk met de bal aan de voet? Speel dan in een 1-2-1 opstelling. Het middenveld ligt dan iets meer open, maar in balbezit hou je het veld breed. Spelers op de flanken kunnen van hieruit acties maken naar binnen, en trappen of de inlopende spelers aanspelen.

Je kan ook gaan voor een 2 – 1 – 1. Dan heb je 2 verdedigers waar er telkens één van mee kan meegaan naar voren. Bij deze formatie heb je vooral een sterke ‘10’ nodig die het spel kan verdelen.

http://gph.is/1cqCFtJ

Een tiki-taka ploeg?

Ploegen die samen sterk staan en het spel maken door de bal van voet naar voet te laten gaan kunnen ook terecht bij de 1-2-1 opstelling, maar dan wordt er veel loopvermogen gevraagd van je ploeggenoten en natuurlijk moet je het ook nog afmaken.

http://gph.is/1CY5HW9

Een 2 – 2 opstelling kan ook, waar je de flankaanvallers naar binnen komen en zo ruimte maken voor de inkomende verdediger.

Parkeer de bus

Ben je aan het vechten voor Play-Off 1? Dan kun je nog altijd in een 3 – 1 spelen en loeren op de counter.

http://gph.is/2cPjVl3

Alles naar voor

Ben je nog aan het strijden voor Play-Off 1? Dan smijt je toch gewoon alles naar voor en hou je 1 verdediger achteraan?

Nog extra tips en tricks

Grotere doelen, grotere kansen… Zoals we al eerder hebben aangegeven, de ploeg met een goede  keeper maakt heel veel kans. Natuurlijjk maakt één speler het mooie weer niet. Al is je keeper Thibaut Courtois en je veldspelers zijn rotslecht dan zal het niet veel uitmaken. Maar iedereen weet dat een topkeeper niet alleen ballen pakt, maar ook punten!

In de buurt van het doel? Gewoon trappen. De doelen zijn groter dus maak er gebruik van. Ideaal voor de teams die een paar spelers hebben met een gouden linker – of rechtervoet.

Hou plezier in het spel. Het blijft een vriendentornooi en ja, winnen is leuk. Maar er hangt geen grote geldpot boven je hoofd! Er zijn trouwens 8 prijzen te winnen en er zijn 8 ploegen. Voor elk ploeg één?

Een ‘nieuw’ concept

Het voetbaltornooi ondergaat dit jaar een serieuze verandering. Niet alleen de naam verandert, maar ook het concept en we gaan van 32 ploegen naar 8! En dat heeft alleen maar voordelen…

Je speelt tegen iedereen! 

Jep, op zaterdag speel je maar liefst 7 matchen, zonder al te hoge wachttijden en wie moet wachten, kan terecht bij de randactiviteiten.

Play-Off systeem

Het tornooi is eigenlijk zoals de Jupiler Pro League. Vandaar dat we spreken over ‘nieuw’ concept. Het is een beetje uniek in de regio, dat wel, maar we hebben zeker niet het warm water uitgevonden!

Als je bij de eerste vier eindigt, ga je door naar Play-off 1. Wie op plaats 5, 6, 7 of 8 staat, komt terecht in Play-off 2. Op zondag gaan de Play-off’s door. Met andere woorden, je speelt op zondag 3 finales want de punten worden gehalveerd en zoals we al bij de Jupiler Pro League hebben gezien… Alles kan in de Play-off’s.

Duiveltjesveld & doelen

Het veld wordt ook groter en breder. 25 meter op 35 meter, de afmetingen van een duiveltjesveld. We spelen 5 tegen 5 (inclusief keeper) en in duiveltjesdoelen. Een voordeel voor de iets minder technisch begaafde spelers onder ons, want nu kunnen ook spelers, die in de schaduw van Kevin De Bruyne treden, schitteren!

Een totale voetbalbelevenis!

Eén plein lijkt jammer, maar ‘droog’ zal het niet worden. Twee tribunes sieren het veld, spandoeken laten het nog meer op een stadion lijken en dan hebben we nog 10 topspelers nodig en een publiek de sfeer erin houden. Na de wedstrijden kan je douchen en als je geen geluk hebt in het spel, is de zuipbeker misschien wel iets voor je ploeg!

17670462_10211354250748705_1391428141_o

En de winnaar wordt…

Meteen een tip… De ploeg met de beste keeper maakt veel kans om dit tornooi te winnen. Een groot doel en veel ruimte om te schieten. Laat die wereldgoals maar komen!